Ballast Control System

Ballast Control System

Ballast Control System

Marpower > Automation > Ballast Control System

MarPower Ballast Control System (BCS)

Hoe behoudt u tijdens de vaart de stabiliteit? Het MarPower Ballast Control System (BCS) regelt automatisch het verpompen van ballastwater tussen tanks. Dit zorgt voor een optimale ligging in de lengte- én de breedterichting van het schip, ook bij on-board kraanactiviteiten. Handmatige ballast-operaties blijven in elke situatie mogelijk.

Laat de specificaties je overtuigen

  • x

Een stabiel schip

Het MarPower Ballast Control System draagt sterk bij aan een stabiel schip. Ook bij on-board kraanactiviteiten blijft het schip stabiel. Het ballasten of de-ballasten kan plaatsvinden door het water over te brengen met zwaartekracht of met actieve pompsturing. Het systeem stuurt pompen en afsluiters aan en bewaakt de tankniveaus. Dit gebeurt op basis van druk- en temperatuurmetingen.

Inname ballastwater op één centrale plek

Het innemen van ballastwater vindt met dit systeem plaats vanaf een centrale plek. Hier is een totaaloverzicht van het systeem met alle essentiële parameters zichtbaar. Setpoints en alarmeringsniveaus zijn instelbaar, wat de officier ontlast. Het systeem wordt uitgevoerd in fail-safe procedures.

Cavitatiebeveiliging van de pompen

Het systeem biedt cavitatiebeveiliging van de pompen. Dit door gebruikmaking van NPSH-gegevens (Net Positive Suction Head). De voordelen: een langere levensduur van de pompen en meer efficiency bij de te verpompen vloeistof (bij cavitatie kan minder vloeistof per tijdseenheid worden verpompt).

Integratie in MAS

Het MarPower Ballast Control System is te integreren in het MarPower Automation System (MAS). Hieraan kunnen modules worden toegevoegd, wat zorgt voor een compleet informatiesysteem voor volledige controle op het schip. Dit noemen we: het Total Ship Automation-concept (TSA).

Betrouwbare kwaliteit, wereldwijde service

De module MarPower Ballast Control System is ontworpen voor jarenlang probleemloos gebruik. Heeft u toch ondersteuning nodig? We bieden wereldwijde service.

Lees meer over MarPower Service & Onderhoud

Ballast Control System

Meer informatie over het MarPower Ballast Control System

Heeft u interesse in de module MarPower Ballast Control System? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over de mogelijkheden. Of: download het leaflet met technische specificaties.

Get in touch Download brochure

Verstuur

Overige producten:


MarPower PMS

MarPower PMS


Ballast Control System

Ballast Control System


Valve Control System

Valve Control System


Tank Meet Systeem voor schepen (TMS)

TMS


Fuel Oil Monitoring System

FOMS


Engine Room Reporting (ERR)

UMS Ship